Risico-inventarisatie & evaluatie

Veiligheid, kwaliteit & duurzaamheid op het hoogste niveau!

Veiligheid begint met inzicht. Een grondige risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) is essentieel voor een veilige werkomgeving op hoogte en is daarmee een onmisbare schakel in de Falpro Safety Chain.

RI&E in de praktijk

Bij een RI&E brengt ons team alle risico’s op uw werkplek gedetailleerd in kaart met behulp van een planmatige aanpak. We kijken zowel naar de werkzaamheden die worden uitgevoerd als de risico’s die hierbij komen kijken. Op basis hiervan geven we antwoord op de vraag: “Welke middelen zijn er nodig om deze risico’s effectief aan te pakken?”

Concrete stappen:

  • Inventarisatie van de werkzaamheden: we analyseren de werkzaamheden die op hoogte worden uitgevoerd.
  • Identificatie van de risico’s: elk mogelijk risico wordt geïdentificeerd en gedocumenteerd. 
  • Middelen en oplossingen: op basis van de RI&E adviseren we specifieke producten en oplossingen om de risico’s weg te nemen.
Risico-inventarisatie & evaluatie (RI&E) - Falpro

Inzichtelijk rapport

De bevindingen van de RI&E ontvangt u in een overzichtelijk rapport. Dit rapport wordt als uitgangspunt gebruikt voor de volgende schakel in de Falpro Safety Chain, namelijk: het plan van aanpak.

Voordelen RI&E

Het uitvoeren van een RI&E geeft inzicht in de risico’s op uw werkplek en het stelt ons in staat om gericht advies te geven over de benodigde veiligheidsmaatregelen. Door een gedegen aanpak bent u verzekerd van een oplossing die niet alleen voldoet aan de wet- en regelgeving, maar ook specifiek afgestemd is op uw situatie.

Benieuwd welke oplossingen uw werkomgeving veiliger maken?

Neem gerust contact met ons op.