Valbeveiliging voor PV-installaties

Veiligheid, kwaliteit & duurzaamheid op het hoogste niveau!

Ontdek onze INNOTECH valbeveiligingssystemen voor PV-installaties die perfect integreren met onderconstructies van AEROCOMPACT, Novotegra en K2. Deze innovatieve systemen bieden niet alleen optimale bescherming tegen vallen maar dragen tevens bij aan ruimtebesparing en minimaliseren schaduweffecten. Dit verbetert de efficiëntie van uw zonnepanelen.

Directe montage voor maximale veiligheid

De valbeveiligingssystemen worden direct op de onderconstructie gemonteerd, gelijktijdig met de plaatsing van de PV-panelen. Deze aanpak garandeert niet alleen de veiligheid van uw medewerkers, maar zorgt er ook voor dat het volledige dakoppervlak wordt benut.

Falpro Veiligheidstips

Gecertificeerde betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van onze INNOTECH valbeveiligingssystemen is gecertificeerd volgens de Europese norm EN 795:2012 TYPES C, E en CEN/TS 16415 en de systemen zijn goedgekeurd voor gebruik door twee personen. Hierdoor kunt u vertrouwen op gecertificeerde veiligheid en verhoogde productiviteit.

Systemen voor diverse toepassingen

  1. SOPV-AERO-AIO – passable lifeline system

Ideaal voor valbeveiliging bij fotovoltaïsche installaties op daken met een hellingshoek van 5°. Modulair ontwerp met een bevestigingsafstand tot 7,5 meter voor continue bescherming.

 

2. SOPV-AERO-TAURUS rail system:

Geschikt voor valbeveiliging in combinatie met fotovoltaïsche installaties op daken tot een hellingshoek van 5°. Het externe railsysteem kan gemonteerd worden met een bevestigingsafstand tot 3 meter. De eigen connector compenseert de dilatatievoeg van het PV-systeem.

 

 3. SOPV-AERO-EAP single anchor point:

Dit systeem vindt met name toepassing in situaties waar valbeveiliging vereist is bij fotovoltaïsche systemen op daken kleiner dan 150 m2. Het kan ook worden ingezet voor opstijging of hoekbescherming om een slingerval te voorkomen.

Voordelen van INNOTECH valbeveiligingssystemen

  • Geringe voetafdruk voor maximaal gebruik van het dakoppervlak.
  • Geen gaten in de dakbedekking dankzij directe aansluiting op de PV-onderbouw.
  • Eenvoudig in gebruik, één systeem beschermt het hele dakoppervlak.
  • Plaatsing dicht bij het oppervlak voorkomt schaduwen en prestatievermindering van de PV-installatie.

Kies voor de veiligheid en de efficiëntie van INNOTECH valbeveiligingssystemen en ontdek de ideale oplossing voor uw PV-installaties. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Benieuwd welke oplossingen uw werkomgeving veiliger maken?

Neem gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen over valbeveiliging voor PV-installaties

Wat zijn de voordelen van de INNOTECH valbeveiligingssystemen voor PV-installaties?
De INNOTECH valbeveiligingssystemen bieden niet alleen optimale bescherming tegen vallen, maar dragen ook bij aan ruimtebesparing en minimalisering van schaduweffecten. Hierdoor wordt de efficiëntie van uw zonne-energiesysteem verbeterd, wat resulteert in een hogere energieopbrengst.
Hoe worden de valbeveiligingssystemen gemonteerd voor maximale veiligheid?
Deze systemen worden direct op de onderconstructie gemonteerd, gelijktijdig met de plaatsing van de PV-panelen. Deze aanpak garandeert niet alleen de veiligheid van uw werknemers, maar zorgt er ook voor dat het volledige dakoppervlak wordt benut, zonder dat er gaten in de dakbedekking hoeven te worden geboord.
Zijn de INNOTECH valbeveiligingssystemen betrouwbaar?
Ja, de valbeveiligingssystemen van INNOTECH zijn zeer betrouwbaar en gecertificeerd volgens de Europese norm EN 795:2012 TYPES C, E en CEN/TS 16415. Ze zijn goedgekeurd voor gebruik door twee personen.